Mapy zdrowia.

  • Drukuj

Łukasz D. King,
Reporter Mapy Zdrowia
07/04/2014, godzina 07:36
Telefon do biura: 22-297-00-09

 

 

100% naturalny sok . . .

Hmm, czy faktycznie?

Słowo naturalny to najbardziej nadużywane słowo w przemyśle spożywczym. A to dlatego, że często naturalne wcale nie znaczy naturalne.

Tyczy się to SZCZEGÓLNIE soku . . . z pomarańczy.

I gdybym był Tobą, od dziś sam wyciskałbym sobie pomarańcze, zamiast kupować sok w kartoniku.

Wyjaśnię dlaczego.

Najpierw maszyny przemysłowe wyciskają z pomarańczy sok do zbiornika. Potem wysysają z soku całe powietrze. Następnie pokrywają sok warstwą azotu w celu zakonserwowania go.

Tak zakonserwowany sok – zanim trafi do kartonika, a potem do sklepu, a potem do Ciebie – może siedzieć w zbiorniku rok, czasem dłużej.

No i sprawa dodatków: do każdego soku z pomarańczy dodaje się polepszacze smaku i aromaty, aby smakował i pachniał tak, jak się tego spodziewamy po pomarańczy. Bez względu na to, czy na kartoniku pisze 100% naturalny.

Już pomijając proces pasteryzacji, który zabija wszelkie enzymy – podstawę życia… i tym samym wydłuża okres trwałości. Sok pozbawiony enzymów karmi patogeny w jelitach. Z tych powodów wolę robić WŁASNY sok.

Oto niezwykle złożony, niezwykle wyszukany proces:

1. Najpierw wyciskam sok z 5 pomarańczy.

2. Potem dodaję trochę wody gazowanej, aby polepszyć smak.

3. Wsio! Wychylam.

Proste jak dębowa laska dziadka Euzebiusza.

Jeśli taki sok chcesz wzbogacić o błonnik pokarmowy, aby pobudzić pracę jelit, dosyp miarkę Błonnika Witalnego – chodź tu i zobacz opis. A nuż Cię zainteresuje? I podniesie jakość życia za sprawą lepszej pracy układu pokarmowego?

W razie gdyby powyższy link nie działał, podaję adres:

www.blonnikwitalny.pl

Ściskam
~Łukasz D. King,
reporter Mapy Zdrowia